SÆSON 1


Episode 1: Den unge hud

I den første episode af SKIN taler vi om den unge hud. Hvad sker der med huden i puberteten? Hvordan opstår bumser og hvordan sørger man for at pleje huden bedst muligt, så man undgår skader på huden - også på den lange bane. Hvornår skal man starte på en rutine - og hvilke produkter og ingredienser bør indgå i en daglige rutine. Det og meget mere er på programmet, når gode tips råd til produkter og ingredienser deles.

Episode 2: Rosacea

I denne episode har vi hudsygdommen rosacea på programmet. Hvad er rosacea egentlig og hvorfor opstår den? I samtale med hudlæge Emil Henningsen fra Cutis Clinic finder vi frem til, hvordan man bedst kan behandle symptomerne og hvad man skal man undgå. Der vil være gode råd til behandlingsmuligheder og produktanbefalinger.

Episode 3: Hyaluronsyre

I denne episode er vidunderingrediensen hyaluronsyre på programmet. Det er kroppens egen naturlige fugtbinder og det siges, at den kan bære op til 1000 gange sin egen vægt. Det er derfor en uundgåelig ingrediens i mange hudplejeprodukter. Hvad er fordelene ved hyaluronsyre og virker det rent faktisk? Og hvordan skal man inkorporere hyaluronsyre i sin hudplejerutine for maksimal effekt? Det og meget mere bliver diskuteret med Laura Bonné fra Amazing Space.

Episode 4: Injektionsbehandlinger: botox vs. fillers 

I denne episode går vi under huden på injektionsbehandlinger og får et overblik over botox og fillers. Vi har længe været nysgerrige på de to meget populære behandlinger indenfor kosmetologien og får svar på en lang række spørgsmål som hvad er forskellen på de to og hvilke risici er der forbundet med dem. Med i studiet er Mads Storm, indehaver af Retouch Clinic, som er ekspert på emnet og vi hører bl.a. mere om at få injiceret sit eget fedt i ansigtet og hvordan man sikrer sig bedst, hvis man beslutter sig for at få botox eller fillers.


Episode 5: Solcreme

Solen skinner, sommeren er på vej og uv-indekset er over 3. Derfor er det et glimrende tidspunkt at tale om solcreme. Med i studiet er Kasper Alsing, læge og ph.d. studerende i dermatologien på Bispebjerg i studiet til at tale om uv-indeks, uv-stråling, kemiske og naturlige filtre, frie radikaler og antioxidanter. Lyt med, når der deles solcremefavoritter, så du kan gå sommeren i møde med en god dækning.


Episode 6: Ritualer 

I denne episode er der fokus på daglige rutiner og ritualer, når det kommer til beauty. Hvilke produkter indgår i rutinen, hvem har den største interesse for makeup og hvilke ingredienser er altid med i hudplejerutinen? Lyt med til første episode af det tilbagevendende format Ritualer, hvor der fremover vil være spændende personer i studiet for at dele deres hudrutiner og ritualer.


Episode 7: Hovedbunden

I denne episode starter vi fra bunden, nemlig hovedbunden. Forskning viser, at en sund hovedbund er grundlaget for sundt hår og i det seneste årti er der lanceret et utal af produkter til lige netop hovedbunden. Hvilke udfordringer døjer mange mennesker med, når det kommer til hovedbunden og hvad skal man gøre ved det? Er tørshampoo godt eller skidt for din hovedbund? Det og meget mere er på programmet med Lars Skjøth, grundlæggeren af Hårklinikken.


Episode 8: Hyperpigmentering

I denne episode af Skin står den på hyperpigmentering. Vi får klarlagt, hvad forskellen er på f.eks. melasma, post-inflammatorisk hyperpigmentering (PIH) og solar lentigo. Sammen med Mads Storm, grundlægger af Retouch Clinic, taler vi om pigmentforandringer i huden, om det så skyldes solskader, hormonel ubalance eller ar fra akne. Vi går til bunds i huden og afdækker behandlingsmuligheder og hvordan man kommer de forbandede pigmentpletter til livs.

Episode 9: Kollagen

I denne episode dykker vi ned i det livsvigtige protein kollagen, som er limen, der holder os sammen. Kroppen producerer selv proteinet, men jo ældre vi bliver, desto mindre producerer vi. Med os i studiet har vi Jane Varto, grundlæggeren af Beauty Akademiet, som fortæller os mere om, hvad kollagen egentlig er og hvordan man kan booste kollagenproduktionen. Vi undersøger desuden, om de populære kollagentilskud rent faktisk virker.


Episode 10: Skin Talk 1: Glossier og Ole Henriksen

Det nye og korte format Skin Talk går bag om branchen og vi taler om ting, der interesserer os lige nu. Seneste nyt fra beautybranchen, nye produkter som er blevet testet eller nye brands. I den første udgave af SKIN TALK har vi Glossiers rejse fra start-up virksomhed til grundlæggeren Emily Weiss, der for nylig trak sig som CEO, på programmet. Ole Henriksen har lige lanceret ny kampagne med Kim Cattrall, som man kender som Samantha fra Sex and the City og det har skabt masser af opmærksomhed i medierne og på de sociale medier.


Episode 11: Perioral dermatitis

I denne episode har vi perioral dermatitis på programmet. En hudlidelse der er kendetegnet af bl.a. rødt udslæt omkring munden med knopper og pustler (pusfyldte knopper), og derfor ofte bliver fejldiagnosticeret og derfor også fejlbehandlet. Vi har besøg af læge Tamara Lund fra dermatologisk afdeling på Bispebjerg, der fortæller om symptomer, diagnosticering og behandlingsmuligheder.


Episode 12: Skin Talk 2: Danish Beauty Awards og Marilyn Monroes beautyrutine

I denne episode af SKIN TALK taler vi om Danish Beauty Award og nogle af aftenens vindere. Vi har også taget et kig på Marilyn Monroes beautyrutine, hvordan hun skabte sit ikoniske look og hvad pillow case white helt præcist betød for hende.


Episode 13: Hudens immunforsvar

I denne episode af SKIN får vi besøg af Charlotte Menné Bonefeld for at tale om hudens immunforsvar. Charlotte er - foruden at være en erfaren forsker og underviser - institutleder for Institut for Immunologi og Mikrobiologi og professor i eksperimentel hudimmunologi ved LEO Foundation Skin Immunology Research Center på Københavns Universitet. Der er over 3000 hudsygdomme. Hvorfor er nogle mennesker født med en hud, der er mere modstandssvag end andres? Hvorfor bekæmper visse personers celler sig selv? Og hvad er der lige med de T-celler?


Episode 14: Skin Talk 3: Sephora i Danmark og Byredos milliardsalg

I denne udgave af Skin Talk har vi netop været til Sephoras 10 års jubilæumsevent i Danmark, men den franske virksomhed har mange flere år på bagen - og så var der en anderledes gave i gaveposen fra eventet. Vi taler desuden om det svenske parfumehus Byredo, som netop er blevet solgt til det spanske konglomerat Puig til en imponerende stor sum penge.